NC 2008 dari Andrew Ooi


Ummi petik dari blog Andrew Ooi di GilaChess

 

I sat beside Encik KZ for most of the NC tournament and I know it’s a thankless job. Sure, It may look easy but it’s not. He missed his lunch on many occasions just because somebody had to be there at the tournament hall while me and Arshad went for our lunch. Besides that you have to be quick on your toes to make unexpected changes in the pairings (eg: dropouts, byes, walkovers etc). Those that are eager but new to arbitering is easy to spot. The event usually starts a few hours late because of “unexpected” events. The NC ran very smoothly thanks to Encik KZ.

Comment Ummi: Sebenarnya abah tak sihat mmg dah 3 minggu makan bubur je tu sebab kalau tak kene berada kat tournament hall pun mmg abah tak larat nak keluar.  Alhamdulillah balik dari tournament tu dapat appointment di Pusat Kesihatan Alternatif.  Walaupun masih menyeret2 kaki kerana kebas tangan kanan abah dah lega dah boleh drive (hehe seronok Ummi boleh “off” duty jadi driver sepanjang cuti sekolah ni🙂 )

8 Respons to “NC 2008 dari Andrew Ooi”

  1. FaisaL Says:

    semoga abah bertambah sihat.. amin..🙂

    “Ya Allah, Tuhan semua manusia. Wahai Tuhan yang menghilangkan kesakitan. Sembuhkanlah ayahku . Sesungguhnya Engkaulah sahajalah satu-satu Penyembuh. Tiada yang mampu menyembuhkan selain Engkau. Sembuhkanlah dengan penawar yang tidak akan meninggalkan kesakitan.”

    amin ya Rabbal ‘alamin..😀

    p/s: ummi, gambar dalam entri ni tak nampak, tapi along dah tengok dalam blog andrew ooi tu.. mmg nampak tak larat je.. huhu.. semoga dikurniakan kesihatan dan kesembuhan.. amin..

  2. FaisaL Says:

    eh, dah boleh tengok plak.. tadi tak boleh.. huhu..

  3. Cikgu Says:

    Ummi dah upload gambar abah tu dalam wordpress dan kini ia tidaklah “kejap ada kejap tak ada” sebab yang asal tu ummi copy paste dari blog Andrew GilaChess. Lepas ni ada bbrp gambar yang Ummi post untuk Along tapi kena guna password biasa untuk melihatnya. Tengok tau, jangan tak tengok!🙂

  4. FaisaL Says:

    hehe. insyaAllah. terima kasih banyak sangat ummi. jazakillahu khairan kathira.😀

  5. najibah Says:

    salam, ummi..

    (x tau nk post kt mana.. :)) alhamdulillah.. ta’aruf week dah habis.. dekat rumah sekarang nih..
    ummi.. susahnya exam english dgn arab tu 😦.. kate basic arab.. yg kluar, bhs arab tinggi (nganga je laa.. x pnah blaja..).. tanye akak2 dq pon dorang kate susah.. insya’ (karangan) pon pakat tinggal..

    sminggu kt sini, best la jg.. maknn murah.. roomate baik2 blaka.. dpt roomate ngan akk dq yg wt twinning ngan uia.. sempat laa jg buat usrah dgn roomate..

    lepas2 ni, mungkin sibuk sikit.. x dpt nk ziarah blog ummi selalu.. tp kalau ade masa, insyaAllah kite jenguk,ya..

    wassalam..

  6. Cikgu Says:

    Wsl, jzzk krn meluangkan masa lagi dalam kesibukan. Mmg basic Arab ttp basic untuk Bahasa Arab Tinggi bukan basic Arab Komunikasi. Apa pun jikk perlu ambil kursus tu nanti, pasti ada hikmahnya. Fikirkan kalau orang lain kena buat matrik setahun atau dua tahun kemudian kalau nak belajar Arab kena ambil kursus Intensif secara persendirian di luar, kita pula jika buat dalam dua tahun pun dah complete untuk requirement competency bahasa Inggeris dan Arab yg diperlukan. Bahasa Arab tu bukan sahaja berguna untuk memahami penjelasan mengenai perubatan dalam Al-Quran malah membantu kita lebih memahami keseluruhan al-Quran sebagai panduan menjalani hidup yg serba lengkap di atas jalanNya. Wallahua’lam.

  7. kayzet Says:

    Assalamualaikum w.r. Ummi,

    Nak tengok yang lain tidak boleh masuk sebab tidak ada katalaluan, tengok gambar sendiri ajelah, maaf tidak boleh komen yang lain seperti mana yang Ummi kehendaki.

    Wslm.

  8. najibah Says:

    salam,ummi..
    🙂 salah satu sebab pilih uia.. kna blaja arab.. hihi.. rindu snanye nk blaja arab.. lame dah tgl.. banyak vocab lupa.. rugi kn.. insyaAllah, moga pemahaman dlm kalam Allah dpt ditingkatkn.. ameen~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: