Pelangi

Rasanya elok kita clearkan perkara ini secepat mungkin
supaya fikiran kita tenang untuk settlekan study kita pula
Lagi pula saya tak mahu bersangka buruk…

 

Lalu kubalasi warkah itu…

Kutulis apa yang dikehendakinya…

Walau kutahu apa sangkaannya…

 

Biar hidupmu tenang temanku…

Perihal diriku usah kau gusari…

Aku telah biasa hidup dalam gelap gelita.

 

Malah aku rindu…

Bermunajat pada Sang Pencipta

Kukan usahakan apa yang dipinta

Biar yang hak pulang kepada yang berhak

 

Moga apa yang berlalu pergi

Digantikan dengan kebaikan

Yang lebih baik buat diriku

 

Subhanallah Maha Suci Allah

Kau Maha Mengetahui

Isi hati ini

Permudahkanlah segala urusanku

Allahumma yassir walatu’assir Ya Kareem.

 

4 Respons to “Pelangi”

  1. FaisaL Says:

    hhmm… kenapa macam rasa terlibat je.. huhu.. :

  2. Cikgu Says:

    Along tu asyik terasa je…mungkin kita sama2 tngh kejar masa nak dekat exam @ dateline submit assignment. Satu dunia yg guna system semester tngh nak exam skrg ni…hehe takpe2 tanpa Along sedari Along ade membantu Ummi selesaikan masalah Ummi. Study2…:) itu masalah org tua2…Allahumma yassir walatu’assir Ya Kareem.

  3. wardatul asrar Says:

    salam, ummi..

    skarang ni tgh byk prog kt pj.. sem baru dh start.. jihad kna makin hebat.. hihi.. insyaAllah, (x sure lg) fatimah syarha, penulis novel islamik akn dtg sini untuk forum ‘love in islam’.. pas2 akn ade raudhah festival for 1 week.. ade concert nasyid, jualan, pameran, forum, talk, prubatn tradisional, astronomi, mcm2 ada.. tringat kt ummi.. ummi slalu suh msg ummi kn kalu ade ape2.. =) kt uia nilai pun ade.. dekat sikit ngan ummi kalu kt bangi kn..

    progress assignment ummi camana..?

  4. Tanpa Nama Says:

    minggu pertama tu alhamdulillah siap satu assignment tapi 2 minggu yg tak sihat berlarutan tu macam tak dapat banyak sgt output tp alhamdulillah hari ni mulai pertengahan minggu lepas dah ada momentum semula…ummi sambung komen ni dalam post yg nak ditulis ni …

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: